کلیات

ام دی اف به تخته فیبر هایی با چگالی متوسط گفته می شود. این محصولات را با استفاده از پودر الوار طبیعی و با روش فشرده سازی و پرس تولید می کنند. کارخانه های ساخت ورق ام دی اف خرده های چوب را به وسیله دستگاه های مخصوص به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و سپس آن ها را به شکل پود در می آورند. بعد از این مرحله مواد به دست آمده را به چسب های مخصوص و مواد مخصوص دیگر آغشته می کنند. این مواد برای جلوگیری از رشد قارچ و باکتری ها در داخل مغزی ورق های ام دی اف به مواد اولیه افزوده شوند.

مرحله دوم تولید

در مرحله بعدی نیز خمیر به دست آمده به وسیله خطوط تولید مخصوص پرس شده به رطوبت استاندارد رسیده و آماده خشک شدن می شود. پس از خشک شدن ورق ها آن ها را برای استفاده به صورت خام به بازار و یا برای روکش زنی به خطوط تولید پرس روکش منتقل می کنند. هر دو نوع خام و روکش شده این محصولات در موارد جداگانه ای کاربرد دارند. این محصولات در طول، عرض و ضخامت های متفاوتی تولید می شوند. هر یک از ابعاد ساخته شده از جنس ام دی اف دارای کاربرد متناسب می باسند. کارخانه های ایرانی این محصولات را با ضخامت ها 3، 6، 8، 16، 25 و غیره در طول و عرض های مختلفی به بازار عرضه می کنند.

صفحه کابینت چیست
صفحه کابینت چیست
صفحه کابینت چیست

انواع ورق ام دی اف

در بین ابعاد ذکر شده ام دی اف هایی با ضخامت 16 میلی متر در ابعاد 366×183 و ورق های سه میل بیشترین کاربرد را در تولیدات دارند. ابعاد صفحات 3 میل نیز معمولا ۱۸۳ × ۲۱۰ و ۱۸۳ × ۲۸۰ و ۱۲۲ × ۲۴۴ و ۱۲۲ × ۲۱۰ و ۱۲۲ × ۲۸۰ و ۲۱۰ × ۲۸۰ می باشد. ورق های MDF سه میل و 16 میلی متری را در انواع رنگ های مختلف روکش زنی و به بازار عرضه می کنند. در حال حاضر ورق های ام دی اف 3 میل و 16 میلی متری تولید کارخانه های داخلی بیشترین سهم را در خرید و فروش بازار دارند.

  • صفحه کابینت سنگ طبیعی: نمونه اولیه از صفحه کابینت

  • صفحه کابینت چوب طبیعی: صفحه کابینت کلاسیک و سنتی

  • صفحه کابینت MDF: پرمصرف ترین نوع صفحه کابینت

  • صفحه کابینت Plywood: صفحه کابینت ضد آب و رطوبت

  • صفحه کابینت کورین: صفحه کابینت با تکنولوژی جدید

کاربرد صفحات MDF

ورق های ام دی اف با ضخامت های مختلف را می توان به نوعی جایگزین استفاده از چوب های طبیعی در دکوراسیون داخلی دانست. از این محصولات می توان برای تولید انواع کابینت ها، کمد، قفسه، شلف های چوبی، جعبه و باکس با ابعاد مختلف، میزهای اداری و تحریر و غیره استفاده کرد. با به کار بردن این متریال به جای چوب طبیعی قیمت تمام شده محصولات کمتر خواهد بود. همچنین تنوع طرح و رنگ روکش ورق های ام دی اف نسبت به الوار های طبیعی بیشتر است.

کابینت ام دی اف
سرویس خواب ام دی اف

انواع ام دی اف 16 میل

تولید کننده های ایرانی بیشتر در زمینه روکش زنی ورق های ام دی اف فعالیت می کنند. چندین کارخانه در زمینه ساخت مغز خام این ورق ها فعالیت دارد. سایر تولیدی ها نیز با استفاده از خطوط روکش زنی و پرس ورق های خام این کارخانه ها و یا تولیدات وارداتی را روکش زنی کرده و به بازار عرضه می کنند. ورق های 16 میل دارای دو نوع مغزی نئوپان و ام دی اف با روکش های ملامینه هستند. نوع دیگری از این محصولات نیز با مغزی ام دی اف و روکش های هایگلاس ساخته می شوند. همجنین در سال های اخیر انواع ام دی اف با روکش های برجسته و تیمبرلند نیز به بازار عرضه شده است.

ام دی اف 16 میل خام
ام دی اف 16 میل رنگی

انواع ورق سه میل

ام دی اف های سه میل به لحاظ مغزی استفاده شده ممکن است دارای تنوع بسیار زیادی با برند های متفاوت باشند. اما به لحاظ نوع روکش و روش روکش زنی دارای دو مدل کلی 3 میل پرینتی و روکش شده می باشد. نوع روکش شده این محصولات خود دارای دو نوع روکش صابونی و ملامینه می باشد. مقاومت این محصولات در برابر رطوبت بسیار پایین می باشد و امکان جدا شدن رویه آن ها وجود دارد.

ام دی اف 3 میل پرینتی

نوع دیگر ورق های سه میل نیز با نام ام دی اف 3 میل پرینتی شناخته می شود. البته به ورق های ام دی اف سه میل پرینتی هالوژنن یا برفی نیز گفته می شود. این محصولات نسبت به مدل های دیگر دارای مقاومت بیشتری است. در حال حاضر بیشترین میزان خرید  فروش در بین ورق های سه میل مربوط به نوع پرینتی می باشد. این محصولات دارای قیمت مناسب و کیفیت بیشتری هستند. البته نوعی ورق سه میل فومیزه نیز در بازار موجود می باشد که این محصولات دارای جنس روکش و مغزی متفاوت تری نسبت به صفحات 3 میلی متر هستند. این نوع از ورق های 3 میل با استفاده از ورق های پی وی سی تولید شده اند.

صفحه کابینت چیست
صفحه کابینت چیست
کیفیت و دوام
کارایی عمومی
قیمت مقرون به صرفه
ابزار خوری و زیبایی
تنوع رنگی